Още 69 кашона, пълни с дрехи, обувки и завивки, изпраща БЧК в Кърджали на бедстващите райони Финансовата подкрепа е в размер на 55 723,91 лв., събрана в касичките на БЧК в областта

На 15.02.2023 година с подкрепата на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, 69 кашона с 1597 броя хигиенни материали, дрехи, обувки и топли завивки за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия, потеглиха към складовата база на НС на БЧК, с. Долни Лозен, Софийско.

Към този момент в Областният съвет на БЧК в Кърджали са постъпили и 55 723,91 лева, набрани с касички на БЧК от общинските организации на БЧК – Джебел, Черноочене и Момчилград, Секретариата на Областния съвет и доброволците на БМЧК от клуб „Щастливи с нас“ в Черноочене или дарени от физически и юридически лица. Финансовите дарения се превеждат периодично по разкритата Националната дарителска сметка на НС на БЧК.

Областен съвет на БЧК благодари на хората с големи сърца, които подкрепиха Националната кампания на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, проявявайки емпатия и състрадателност, на доброволците на БМЧК от Момчилград и Ардино, които с касички на БЧК набраха и преведоха по дарителската сметка средства в размер на 5 427 лева и на ръководствата на всички общински организации за активното им участие в набирането на парични дарения.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *