Депутати от ДПС искат незабавен ремонт на пътя Момчилград – Зорница Участъкът се ползва ежедневно от над 3 000 души

Нов живот

Депутатите от ДПС в Кърджали Мукаддес Налбант, Байрам Байрам, Адлен Шефкет и Павлин Кръстев са изпратили писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. В него питат кога ще бъде извършен ремонт на републикански път Момчилград – Равен – Нановица – Гургулица – Зорница.

Пътят се използва ежедневно от над 3 000 души в 12 населени места. По него преминават стотици посетители на Дивечовъдно стопанство „Студен кладенец“. Използва се от хиляди туристи, които искат да стигнат до едни от най-посещаваните обекти в Източните Родопи: Археологическия комплекс „Татул“, Вкаменената гора, Харман кая, Елмалъ баба текке и други.

„Състоянието на пътя е крайно незадоволително с много дупки и неравности по асфалтовата настилка, затлачени канавки, непочистени храсти и дървета. Пътят е опасен за движение и може да стане причина за тежки произшествия“, пишат в писмото си депутатите от ДПС. Те настояват също да бъдат предприети всички необходими действия от АПИ за основен ремонт на пътя, както и искат ясен отговор кога ще се случи това.

В отговора си министър Иван Шишков пише, че пътят действително е в много тежко състояние и е необходимо да му бъде извършен основен ремонт. Пътната връзка е включена в инвестиционната програма за 2023 година, но било необходимо да се изготви нов технически проект, защото старият е правен преди 12 години и не е актуален. Едва след изготвянето на проекта, ще има яснота какви ремонтно-възстановителни дейности трябва да бъдат направени и колко ще струва ремонтът. След това ще бъде проведена обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтните дейности.

„До започване на основния ремонт на третокласния път III-5901 ще се полагат грижи по програмата за текущ ремонт и поддържане“, пише в отговора си министър Шишков.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Minahme ottam predi mesets i polovina.Naistina patyat e v plachevno sastoyanie.No tova e taka ot godini !“Bog-visoko,tsar-daleko!“Zhalko za zhivushtite naokolo!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *