32 секционни комисии в Кърджали са преместени на нови места Избирателите да проверят предварително къде ще гласуват, съветва председателят на РИК Павел Гатев

Валентина ИВАНОВА

В град Кърджали се очертава проблем за избирателите, тъй като общинска администрация е променила местонахождението на 32 секции със заповед на кмета, издадена на 8 февруари 2023 година.

Повечето са в квартал „Възрожденци“. Досега голяма част бяха в СУ „П.Р.Славейков“. Седем секции ще бъдат позиционирани в търговски помещения на бул. „Христо Ботев“ 110 района.

За първи път три комисии ще работят в Детска градина „Баба Тонка“.

В квартал „Боровец“ са предвидени три секции в сграда на ул. „Рожен“ 106А. На предишни избори всички секции в махалата бяха в ОУ „П.К.Яворов“, сега там остават 2, припомня председателят на РИК. Той помоли медиите да дадат по-голяма гласност, тъй се очаква много от избирателите да не научат навреме за промените.

Всеки гласоподавател може да направи справка в приложението, публикувано на сайта на общината, където при попълване на ЕГН, излиза мястото на секцията за гласуване. Избирателните списъци традиционно се окачват пред СИК.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *