Алейна Мехмед от Кърджали завоюва бронзов медал на Европейското по бокс Загуби на полуфинала от унгарката Нора Комятхи

Валентина ИВАНОВА

Алейна Мехмед от Кърджали загуби полуфинала на започналото Европейско първенство по бокс за младежи и девойки в арменската столица Ереван. Нейна противничка беше по-опитната състезателката на Унгария Нора Комятхи.

Шампионатът на Стария континент се провежда в арменската столица до 3 май. България участва с 8 състезатели. Те влизат в конкуренцията на повече от 270 боксьори от 29 държави.

При младежите това са петимата таланти Димо Тониев (54 кг), Константин Костов (57), Викторио Илиев (60), Иван Христов (67) и Георги Запринов (71).

Девойките са три – Люба Атанасова (48 кг), Кристина Станева (54) и Алейна Мехмед (81).

Националите са водени от Борислав Бояджиев и Детелин Далаклиев. И двамата треньори са доволни от представянето на Алейна, която е показала много добра игра, като убедително е спечелила третия рунд. Но това не е достигнало и съдиите са дали победата на противничката й с 5:0 гласа. Доскорошният наставник й в клуб „Арда бокс“ Стоян Узунов, който е проследил мача в интернет, отчита голям напредък в развитието на младата боксова надежда. Смята, че й е необходимо трупане на игрови опит. Унгарката е участвала на Световно първенство и е по-възрастна от кърджалийката, което не е без значение.

Алейна Мехмед е откритие на треньора Стоян Узунов. Тя тренира няколко години в кърджалийския клуб „Арда бокс“. В момента е състезателка на „Локомотив“ – София.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *