„Славейков“ събира партньорите за старт на проекта „Да водиш към успеха“

Работна среща на трите организации-партньори по новия проект на СУ „Петко Рачов Славейков“ LEAD THE SUCCESS /“Да водиш към успеха“/ се проведе в училището за шампиони. Амбициозният проект ще се реализира в рамките на две години и ще повиши лидерския капацитет и способностите на младите хора да вземат правилните решения и да се справят с непредвидени ситуации.

Партньори на кърджалийското училище по проекта са Сдружение „Черноморски институт“ – Бургас и СОУ „Люпчо Сантов“ – гр. Кочани, Северна Македония. Представители на двете организации посетиха СУ „Петко Рачов Славейков“, за да могат да уточнят всички детайли по протичането на проекта и да стартират фактическите дейности.

Като първа проява в почивните дни бе проведено обучение за млади лидери на ученици от 8 до 11 клас с лектор Бистра Георгиева. Тя не за първи път провежда интересни и развиващи способностите обучения в училището за шампиони. 40 младежи бяха одобрени за участие в тази първа дейност след кандидатстване с мотивационни писма. Те ще бъдат и основните участници в следващите предвидени проектни дейности.

Проектът „Lead The Success” е по програма Еразъм+, ключова дейност 2 и цели да се разшири достъпът на младежките групи до партньорство, като се отговори на необходимостта от младежко лидерство и включване в обществените и демократичните процеси на младите хора за активно европейско гражданство и европейско измерение на местно ниво. Подцелите са да се създаде инструментариум и да се обучават младежки групи в областта на младежкото лидерство; да се създаде мрежа за лидерска компетентност; да се подобри капацитетът на партньорите за работа с младежки групи чрез адресиране на общи нужди и приоритети. Проектът е насочен към младежи на възраст 15-29 години и ще реализира следните дейности -изследване на младежката среда по отношение на лидерството, изготвяне на методология и Наръчник за младия лидер; обучение на обучители за работа в младежка среда по лидерски въпроси; младежки срещи под формата на семинари за подобряване на лидерските умения на младите хора в училищна и извънучилищна среда, с основен фокус върху ключовите лидерски умения; създаване на електронна виртуална лаборатория за млади лидери.

Предвидените резултати са създадени инструменти за подобряване на лидерските умения на младите хора; повишена цифрова компетентност, повишен капацитет за работа в мрежа; повишена мотивация за включване в социалните процеси; подобрен капацитет на партньорските организации по отношение на приоритета на дейността. Проектът ще създаде три дългосрочни продукта – методология за изследване на лидерските нагласи сред младежката аудитория; Наръчник на младия лидер; електронна платформа за млади лидери.

Проектът „Lead The Success” обещава да бъде не само интересен, но и изключително полезен за младите хора по пътя им към личностна реализация и професионален успех.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *