Три университета се борят за Мария Павлова от Отец Паисий Дванадесетокласничката се класира на първо място с есе за обществените кризи

Нов живот

Зрелостничката от СУ „Отец Паисий“- Кърджали, Мария Павлова, отново доказа своя талант да превръща предизвикателствата в успех и спечели поредното си национално отличие – този път в областта на социалната икономика. Дванадесетокласничката от „Паисий“ стана първенец в Националния конкурс за есе на социално-икономическа тема, организиран от УНСС. Темите за разработване на есе за 2023 бяха „Обществени кризи и конфликти“ и „Власт и (не)доверие“. Според регламента на конкурса на първенците се признава оценка отличен 6.00 за резултат от конкурсен изпит в УНСС за професионално направление „Социология, антропология и науки за културата“, специалност „Социология“. Това е третият университет, който отваря вратите си за успешното момиче – в началото на годината Мария завоюва две престижни отличия в две различни състезания и бе приета за обучение в два университета в страната – Икономически Университет–Варна и СА „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Мария бе и сред финалистите, класирани на националния кръг на олимпиадата по Български език и литература – 2023 г.

Учителят по философия Елена Михайлова и ментор на дванадесетокласничката сподели: „Мария е креативна и талантлива, притежава богата обща култура, познания и аналитичен ум, които успешно съчетава с безкрайното си трудолюбие. Това е и нейната формула за успех.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

1 Отговор

  1. Мария Арабаджиева каза:

    Такива деца се раждат на 1000 едно Мила Мими ,бъди много здрава за да вървиш напред с още по големи успехи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *