Алековци тръгнаха по улица, наречена Европа С богата програма отбелязаха 9 май

Нов живот

По инициатива на младшите и старшите посланици на Европейския парламент, денят в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ започна с кратка програма „Ние сме децата на Европа“. Облечени в тениски на гърдите със знамената на държавите-членки на ЕС, учениците се впуснаха по “улицата”, наречена Европа, и представиха страните от съюза. Те  играха, пяха и танцуваха. Показаха, че всички са  неразделни приятели. Говориха на различни езици, но се разбираха. Живееха в различно оцветени къщи, но в един общ дом, наречен Европа… Звездичките се бяха събрали в кръг и танцуваха, а към тях се присъедини и звездичката на Мария.

Младшите посланици изготвиха презентация и кът за 9 май, представяйки основните акценти за този ден.

Денят завърши с участието на младшите посланици на Европарламента в среща с вицепрезидента Илияна Йотова и представители на други училища-посланици от област  Кърджали, проведена в Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Този ден също беше посветен и на ученическото самоуправление. Емоциите бяха неописуеми, на пръв поглед всичко си върви по установения ред – учебни часове, междучасия, текущи задачи. Но ръководството на училището беше в ръцете на учащите. Всяка една длъжност – на учител, директор, счетоводител, касиер до охраната на училището, се изпълняваше от учениците на ПГИ „Алеко Константинов“.

Основната цел на тази проява беше учениците да се запознаят със задълженията на своите учители и на ръководството на учебното заведение в реални условия, да почувстват атмосферата от другата страна на учебния процес, да станат съпричастни с  ежедневните проблеми.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *