В Кърджали откриха фотоизложба „Очите на Родопите“ с 60 творби на Мехмед Реджеб и Георги Аргиров

Валери КОВАЧЕВ

Генералният директор на Българското национално радио Милен Митев откри вчера в Арт галерия „Кръг“ в Кърджали фотоизложба „Очите на Родопите“ с 60 творби на Мехмед Реджеб и Георги Аргиров – Арго по повод 7-годишнината от създаването на БНР – радио Кърджали. Двамата са звукорежисьори в БНР – радио Кърджали, но са доказани професионалисти и във фотожурналистиката. Мехмед Реджеб е бил 23 години фоторепортер във в. „Нов живот“. Снимките са от всички кътчета в Източните Родопи. С откриването на изложбата стартира и 16-тото издание на Инициативата „Мултикултурният град“.

При откриването Радост Николаева от Арт галерия „Кръг“ определи изложбата като прекрасна.

Милен Митев честити празника на колегите си от радио Кърджали, най-младото радио в семейството на БНР, което е призвано да обслужва аудиторията в един интересен и много красив район. Регионалната журналистика е най-близо до хората, показва проблемите, които вълнуват всеки един от нас всеки ден. Благодаря на двамата наши прекрасни колеги за тази чудесна фотографска изложба, която е един страхотен символ, че нито една медия не може да съществува в една среда, каза той.

Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, който беше гост на събитието, честити празника на екипа на радио Кърджали, който е направил така, че първите седем години да бъдат успешни. Той изтъкна голямото доверие на слушателите към Българското национално радио и пожела това доверие да продължава да се увеличава. Най-накрая имаме тази дългоочаквана изложба, затова искам да благодаря на двамата фотографи, които дават ни своя поглед към Кърджали и региона с тази изложба, която събира в себе си много красота, много живот и толерантност, подчерта кметът.

Директорът на радио Кърджали Красимир Ангелов благодари на кмета, че преди седем години е повярвал на Радио Кърджали и е направил всичко възможно най-младата радиостанция към Българското национално радио да е факт.

На откриването на изложбата бяха и всички директори на Регионални радиостанции към Българското национално радио в страната.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *