ОУ „В. Левски“ в Кърджали гостува на училища в Асеновград и Смолян по НП „Иновации в действие“

От 19.04.2023г.  до 21.04.2023г  учители и ученици от ОУ  “ Васил Левски“ в Кърджали посетиха училище  ”Свети Свети Кирил и Методий”  в Асеновград – училище-домакин по НП “Иновации в действие”. Там учениците разгледаха историческата забележителност Асенова крепост, църквата “Света Богородица”  и  Надписа на цар Иван Асен II.

На 20.04.2023 имаше тържествено посрещане в училището-домакин, мултимедийна презентация на училището с 134-годишна история , постижения и традиции. След това имаше работна среща между учители за опознаване и споделяне на добри практики.

Учениците заедно с ученическия съвет на училището-домакин проведоха общи занимания за опознаване и изработване на продукт  на тема: „Приятелство“. Те изнесоха интегриран урок  по английски език : “Пътуване“  – 8б клас с профил „Чужди езици“.

След урока заедно с домакините отпътуваха за Пловдив и разгледаха Стария град, възрожденските къщи и Античния театър. На 21.04.2023  засадиха дръвчета в двора на училището по повод  „Деня на Земята“ и пуснаха на балони  с послания. След това проведоха интегриран урок на тема: “Религии и култура в древността“. Видяха изработените от учениците акведукти и представянето на обичая нестинарство.

От 27.04.2023 г.  до 28.04.2023 г.  „Ателие на приятелството“ събра ученици от Смолян, Асеновград, Раковски и Кърджали в иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян. Ученици от VІ, VІІ, VІІІ клас изработиха заедно специални гривни в „Ателие на приятелството“, направиха кутии с техниката декупаж. Децата много бързо намериха път един към друг, забавляваха се, твориха, споделяха опит и приятни емоции.

На 28. 04. 2023 учениците от VI а клас от иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смолян представиха интегриран урок на тема „Пирамиди“, подготвен от учителите по математика и английски език. В рамките на един учебен час шестокласниците показаха знанията си по математика, английски език и технологии и предприемачество – какво е пирамида, какви методи и формули можем да използваме за изработването на пирамида, къде около нас, в околната среда са приложими тези фигури, как да изчислим колко материал и на каква стойност е необходим, за да изработим палатка или беседка.

На 28.04.2023 посетиха Регионалния исторически музей в Смолян „Стою Шишков“.

Пореден интегриран урок представи иновативно СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с петокласници и гостите – партньори по Национална програма „Иновации в действие“ на тема „Родопите – история, бит и култура“. По зададени критерии, учениците трябваше да откриват предмети от музейната експозиция.

За да бъдат стимулирани и поощрени, най-сръчните и наблюдателни деца получиха награди. За пореден път беше награден Бурак Узун от ОУ „Васил Левски“ в Кърджали.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *