С песни и танци от различни страни бе отбелязан Денят на Европа в Славейков На 9 май училището бе управлявано от ученици

Нов живот

Директорът на СУ „Петко Рачов Славейков“ Милко Багдасаров връчи амулата бухалче – символ на властта на Виктория Михайлова, председателят на Ученическия парламент. Така започна традиционният ден на самоуправление, посветен на 9 май – Деня на Европа под надслов „Почувствай Европа“.

Десетокласничката „директор за един ден“ представи екипа си пред присъстващите учители. Джулия Коджаманова, Мариета Атанасаова,  Селин Джамбазова, Мария Муканова и Константин Чаушев влизат за ден в обувките на заместник-директорите съответно Галя Карапеткова, Пепиния Китова, Маргарита Демирева, Нешка Шопов и  Гроздан Грозев. Психолог на мястото на Добрина Стойчева е единадесетокласничката Aлександрина Георгиева. Педагогическият съветник предава опит на десетокласника Мая Николова. „Личен състав“ на мястото на Станислава Костова зае Рая Карамилева, завеждащ отдел канцелация – Ивайла Халваджиева. Специалист в компютърния кабинет в ролята на Атанас Семерджиев се изяви Янислав Димитров.

В 12:00 часа в двора на училището започна традиционното представяне на държави – членки на ЕС. Отбелязването на „Деня на Европа“ тази година бе включено и в културната програма на Община Кърджали, посветена на Месеца на Испания в Кърджали на тема “Почувствай Испания“.

С традиционни храни, известни личности, история, макети на забележителности, танци, песни бяха представени бяха 28 държави.

Първото място безапелацинно заеха учениците, представящи Испания от 11 б клас.  Втори се наредиха учениците от 9 б в и 11в клас, запознаващи с Гърция и Франция. Трето място журито отреди на 10 в, 6 д и 8 в клас, представящи Нидерландия, Полша и Румъния. Специалната награда бе връчена на 9- б клас, представяща културата на България.

За пореден път денят на ученическо самоуправление на 9 май бе не просто заместване на учители и ръководен състав, а истинско преживяване, в което се включиха с желание всички.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *