Златаровци се готвят за туристически мениджъри в Източните Родопи Михаела Кирчева обучава младежите в организация на маршрути

Нов живот

30 ученици от 10 и 11 клас в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – Кърджали участваха в обучителен семинар с като част от дейностите по проект „Интелигентни маркетингови стратегии за туризма в трансграничния регион”, финансиран по Програмата за сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020.

Темата на семинара бе представяне и популяризиране на туристически потенциал на Източни Родопи като туристическа дестинация и видовете туризъм. Обучението премина в две части – лекционна и практическа, с лектор Михаела Кирчева, управител на туристическата фирма Габи Тур – Кърджали. Младежите придобиха компетентности свързани с организиране на туристически тур за маршрут и обиколка на забележителности и културно исторически обекти. Запознаха се с новите възможности на туроператорски ресурси и социално културни ефекти на източно родопските дестинации.

В практическия панел учениците придобиха знания и умения за професията – екскурзовод. Всяка обучаема фокус група, използвайки наученото, изготви предложение за туристическа оферта за кратка почивка, тип уикенд, от родния край, с помощта на ментори от екипа. Семинарът предизвика силен интерес и младежите взеха активно участие в дискусии и упражнения с интересни въпроси и свежи идеи.

Участниците в семинара получиха сертификат за преминато обучение и покана за включване във финалното събитие по проекта.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *