Концерт „Почувствай Испания“ събра талантите на Кърджали

На открита сцена пред Дома на културата се проведе концерт под надслов „Почувствай Испания“ като част от Месеца на Испания в Кърджали с домакин Община Кърджали и съорганизатор Средно училище „Петко Рачов Славейков“.
Събитието протече в деня на посещението на посланика на Кралство Испания Н. Пр. Алехандро Поланко, чиито служебни ангажименти попречиха да остане за вечерната проява. На концерта присъстваха всички други представители на посолството – Хайоне Серейхо – заместник-ръководител на мисия, Роберто Хуан Руис – търговски съветник и Тереса Муньос – главен секретар, отдел „Образование“, както и кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, заместник-председателят на Общинския съвет Лятиф Расим, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Ширин Сюлейман и директорът на СУ „Петко Рачов Славейков“ Милко Багдасаров.
Преди самия концерт пред Дома на културата се проведоха игри, работилница за създаване на картинки с пясък, на бижута, фейспейнтинг, открити зумба уроци с Кичка Калоянова. Сценарият и организацията на концерта направи екип от СУ „П. Р. Славейков“ със съдействието на Дома на културата, а в програмата се включиха състави от тези две организации, както и от ОДК, ЕГ „Христо Ботев“, СУ „Йордан Йовков“, танцов клуб „Монек“.
Концертът завърши по тъмно с атрактивно огнено шоу, изпълнено от гимназистите от Театрално студио „Смехурко“ към Център за изкуства, култура и образование – София.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *