Неделино се превръща в община отличник по обновяването на републиканските пътища

Нов живот

Неделино има шанс да се превърне в първата община в страната с изцяло основно ремонтирани републикански пътища.

Кметът Боян Кехайов е дотоворил с министъра на регионалното развитие и благоустройството довършване на основния ремонт на пътя „Бял извор-Неделино-Златоград“. Амбициите на градоначалника са 10 километровият участък да бъде основно ремонтиран до 6 юни.

Ремонтните дейности включват и преасфалтиране на главната улица на Неделино- „Александър Стамболийски“, в участъка от бившата текстилна фабрика до кръстовището за село Бял извор, /срещу бившето основно училище/.

На 14 и 15 май 2023 г. ще започне фрезоването на старата асфалтова настилка и подмяна на част от водопровода по тази улица.

Кметът се обръща към жителите, които имат паркирани автомобили по улица „Александър Стамболийски“, да ги преместят, за да не пречат на тежката механизация, която ще работи на терен.

Поел съм ангажимент да оказвам съдействие за безпроблемната работа на територията на Община Неделино, тъй като благоустрояването на републиканската мрежа, в това число и главната улица на града ни е в интерес на всички. Стойността на проекта е над 5 млн. лв.

След приключване на строителните дейности Неделино ще се превърне в първата община в Република България със 100% основно ремонтирани пътища от републиканската пътна мрежа. Жителите очакват това от 30 и повече години, добавя Боян Кехайов.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *