Ердоган води в надпреварата при 75% преброени гласове Той е получил подкрепата на 54 процента от гласоподавателите, докато кандидатът на опозицията, Кемал Кълъчдароглу, е получил 45 процента

Според първоначалните неофициални данни от държавната агенция „Анадолу“ за втория тур на президентските избори в Турция, където бяха преброени 75 процента от гласовете, се съобщава, че настоящият президент, Реджеп Тайип Ердоган, води в надпреварата.

Според тези данни, Ердоган е получил подкрепата на 54 процента от гласоподавателите, докато кандидатът на опозицията и председател на Народнорепубликанската партия, Кемал Кълъчдароглу, е получил 45 процента.

Избирателната активност през втория тур е отчетена на над 85 процента, предаде БНР.

Реджеп Тайип Ердоган и Кемал Кълъчдароглу са гласували на балотажа за президент и са коментирали избирателната активност.

Председателят на Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция, Ахмет Йенер, заяви след приключването на изборния ден в 17:00 часа, че според изборния закон новините, прогнозите и коментарите за вота са забранени до 21:00 часа. Въпреки това, ВИК е решила да отмени забраната след 18:00 часа.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *