Ватерполистките на Арда атакуват купа България Турнирът се провежда в Бургас от 30 юни до 2 юли

Валентина ИВАНОВА

В петък, 30 юни, в Бургас започва турнирът по водна топка за девойки за купа „България“. Старши треньорът на „Арда“ Иван Кръстев тръгва с най-добрите ватерполистки на Кърджали. Давам си сметка за реалното състояние на отбора, който е сравнително новосформиран. Няма опитни състезателки, които да поведат, нямаме и добре подготвен вратар. Участието ни ще бъде предимно за обиграване, трупане на опит и самочувствие у момичетата. Това е важно, както са важни и тренировките, каза за „Нов живот“ старши треньорът Иван Кръстев.

Противниковите отбори – „Ботев 2000“-Враца, „Арена“ и „Черноморец“ от Бургас – са доста силни и добре сработени. За кърджалийските състезателки ще е доста трудно да ги надиграят. Момичетата са от различни училища в града и се готвят в покрития басейн на Езикова гимназия „Христо Ботев“.

Отборът на момчетата U 13

Преди броени дни във Варна момчетата, родени през 2010 и по-малки се класираха на 8-мо място в държавното първенство, което е голям успех. Те играха в групата от 7 до 12-то място. Постигнаха 3 победи, 1 равен и допуснаха 1 загуба, паднаха само от ЦСКА. Треньорът Величко Карабоюков е много въодушевен от представянето и възлага големи надежди на младите таланти.

По-малките момчета, U12, също участваха вече в турнир, но в Бургас, където понатрупаха опит, наред със загубите, които записаха. Целта обаче е изпълнена, съставът се обиграва, оформя своя физиономия, а това е първа качка към създаване на добър отбор, обяснява Карабоюков.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *