Славейковци опазват природата в климатична игра Програмата е на сдружение "Горичка“

Нов живот

На 26 юни в СУ „П.Р. Славейков“ в гр. Кърджали се проведе работилница – игра „Климатична фреска“ заедно с фасилитаторите от сдружение „Горичка“ Мартин Заимов и Гергана Берова. Обучението е в рамките на проект, подкрепен от Виваком регионален фонд. Учители и ученици от прогимназиалния и гимназиалния етап взеха участие в интерактивния уъркшоп на тема „Климатични промени“.

В рамките на 3 часа участниците търсиха причинно-следствените връзки между човешката дейност и измененията в климата, споделяха преживявания и емоции и идентифицираха възможни решения за по-добро бъдеще за планетата.

„Климатична фреска“ е уъркшоп, създаден във Франция през 2015 г, като от 2018 г. досега в целия свят са участвали над 1,000,000 души, от които 2500 в България. Така СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали стана част от глобално движение, а част от учителите ще се обучат допълнително да станат фасилитатори на „Климатична фреска“ и ще правят работилницата заедно със своите ученици като част от програмата по природни науки.

Преди месеци участниците в клуба по статистика и в ЕКО УПКО участваха в работилницата и възприемат посланията в посока промяна на начина на живот с оглед опазване на природата.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *