БЧК и Турският червен полумесец зарадваха мюсюлманите на празника Раздадоха 180 индивидуални пакета с телешко месо

Нов живот

Областният съвет на БЧК- Кърджали подкрепи социално уязвими жители на областта и потребители на социални услуги за мюсюлманския празник Курбан Байрам. За трета поредна година се включиха представители на Турски Червен полумесец, в партньорство със сдружение „Йешилай България“.

Съседите от Труция предоставиха 180 индивидуални пакети с телешко месо, които бяха разпределени по преценка на Общинските съвети на БЧК в област Кърджали. Хранителните пакети са брандирани с логото и символите на двете организации.

Хранителната помощ бе връчена в Кърджали от Надир Тюлек, представител на ТЧП и ръководител отдел „Европа и Америка“, и Амхет Пехливан от сдружение „Йешилай България“.

Дарителите разгледаха „Хоспис Червен кръст“ , в който през септември 2021 година бе извършен цялостен ремонт с финансовата подкрепа на ТЧП и останаха доволни от инвестицията си и от разговорите с пациентите на Хосписа.

Двете хуманитарни организации стартират кампания за подпомагане на хора в неравностойно положение, социално слаби, самотни стари хора, деца без родителска грижа, семейства и социални институции в областите Кърджали, Пловдив, София.

Кампанията е в партньорство със сдружение „Йешилай България“. От българска страна участват Светломира Димитрова – директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК- Кърджали и Есен Устренска – зам.председател на Кърджалийската общинска организация.

Първи хранителна подкрепа получиха социално уязвимите граждани на община Джебел и Духовно училище – Момчилград, следвани от потребителите на социални услуги от Област Кърджали и общините Ардино и Черноочене.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *