85 отличници и изявени славейковци получиха грамоти в края на годината Седмокласничката Деница Антонова постигна 100 точки на матурата по български

Нов живот

Тържеството за 30 юни в СУ „Петко Рачов Славейков“ протече в обичайния тон на празнична еуфория. Водещите Яница и Анделина обявиха още в началото, че освен традиционното забавно преживяване, събитието се превръща и в посрещане на отборите – републикански финалисти на Ученическите игри. Сребърни медали и втори места на републиканските финали по волейбол достигнаха училищните отбори юноши 11-12 клас с треньор Павел Митев и юноши 8-10 клас с треньор Елин Карабашев. Три пети места са за отборите по футбол 5-7 клас с треньор Васил Визев и волейбол момчета 5-7 клас с треньор Елин Карабашев, както и девойки 8-10 клас баскетбол с треньор Димитър Георгиев. Девето място на финалите достигна отборът юноши 8-10 клас по баскетбол с треньор Петя Иванова.

Деница Антонова

В словото си директорът Милко Багдасаров им пожела още повече успехи през следващия сезон и благодари за тренировките и постоянството, благодарение на които за поредна година СУ „Петко Рачов Славейков“ ще представя България на Световните ученически спортно-образователни игри в Атина догодина като училището, класирало най-много отбори на републикански финали.

Специално обръщение директорът направи към седмокласничката Деница Антонова, която се представи изключително на националното външно оценяване и получи максималните 100 точки по български език и литература. Наградата за нея бе стилен фотоалбум, в който първата снимка да бъде от днешния ден и там да поставя фотографии с всички свои бъдещи награди и постижения. Преподавател по български език и класен ръководител на отличничката е Радиана Христова.

Общо 85 грамоти за пълен отличен успех и/или издигане престижа на училището връчи Багдасаров на своите възпитаници от 8 до 11 клас. Всяка грамота бе придружена с предметна награда. Журналистически клуб „Славейков“, клуб ЕКО УПКО, отборите по статистика, училищният шампион по футбол 7ж клас получиха колективни награди.

Музикалната програма този път бе в ръцете на Дженгизхан Алтънсой – доброволец по програма Еразъм, който от почти два месеца е в СУ „Петко Рачов Славейков“ и подпомага музикалното развитие на учениците, тъй като свири на няколко инструмента, включително българска народна музика, като комуникира на английски език и учи български.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *