Финал с невероятни обрати в резултата беше кулминацията на „Dzhebel cup – 2023“, най-голямото събитие по минифутбол в Източните Родопи

Нов живот

15 тима от различни населени места в Южна България се включиха в 2-дневния турнир в рамките на празника „Дни на джебелчани“. Изиграха се 30 мача, като всеки беше с различен заряд на емоциите – имаше обрати, голове в последната минута, автоголове.

В неделния 23 юли на терена в спортния комплекс в Джебел излязоха 4-те най-добри отбора.

Полуфиналните срещи бяха равностойни, но с по-добра стратегия и повече шанс място на финала извоюваха ,,Ла фурия“ (Крумовград) и ,,Граничар“ (Кирково).

Битката за трофея на „Dzhebel cup – 2023“ определено ще се коментира дълго.

Имаше два обрата в резултата и инфарктни дузпи. Първи гол отбелязаха кирковчани, но крумовградската ,,Ла фурия‘‘ обърна резултата още през първото полувреме – 3:1. През втората част „граничарите“ показаха, че са дошли на стадиона в Джебел с пълна кошница – 3:3. При изпълнението на дузпите отборът от Кирково демонстрира по-точен мерник и стана шампион на „Dzhebel cup – 2023“.

Третото място зае ,,Кичуза“ (Пловдив).

Всички отбори заявиха участие за следващото издание на турнира, като благогдариха за невероятната организация на „Dzhebel cup – 2023“.

Купата бе връчена на победителите от Емил Куцев, заместник-кмет на община Джебел.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *