В община Стамболово подменят старите улични осветителни тела със съвременни и икономични

Нов живот

Кметът на община Стамболово Аднан Йълдъз е подписал административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на енергетиката на стойност 718 275  лева за проект “Подобряване на енергийната ефективност в община Стамболово“, става ясно от съобщение на интернет страницата на общината.

Проектът предвижда  реконструкция и модернизация на системите за външно изкуствено осветление в 8 големи населени места –  Стамболово, Жълти Бряг, Гледка, Малък Извор,  Долно Ботево, Лясковец, Зимовина и  Пчелари.

Предвижда се подмяна на старите осветителни тела с  LED диодни осветители, като се инсталира съвременна система за управление на уличното осветление.

Проектът се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост, процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 1“.

Предстои реконструкция и модернизация на уличното осветление за всички останали населени места от община Стамболово по обявената процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“, финансирана по Националния план за възстановяване и устойчивост или със средства от общинския бюджет.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *