Васил Василев: Пожелавам на всички ловци в Кърджалийско здраве и наслука през новия ловен сезон

Валери НЕДЯЛКОВ

Пожелавам на ловците от ловно-рибарските сдружения в Кърджалийско област най-вече слука. Да бъдат отговорни, защото се намираме в пожароопасен сезон. Трябва много да се внимава с паленето на огън на открито и хвърлянето на угарки от фасове.

Апелирам за стегната дисциплина, когато се борави с оръжие и да са безкомпромисни към нарушители и бракониери. Все още стоят на дневен ред мерките, които трябва да се изпълняват за превенция на Африканската чума по свинете. Радвайки се на лова, на общуването с приятели и с ловните ни помощници – ловните кучета, нека да не забравяме отговорността, която имаме като стопани на дивеча и на природата, и да я пазим.

Най-важното е новият ловен сезон да бъде безавариен. Здраве и наслука на всички ловци. Това каза председателят на Управителния съвет на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ инж. Васил Василев по повод на  новия ловен сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина, който се открива днес.

През тази седмица  инж. Васил Василев участва в разширено заседание на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали във връзка с откриването на новия ловен сезон.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *