Анастасия Гешева: CNN вече открито говорят, че Украйна загуби и трябва да се върви към преговори

Анастасия Гешева

До края на август положението в Украйна ще бъде закрепено както е в момента, докато зад кулисите текат бурни дебати при глобалистите как да се излезе от пълното поражение там за Запада. Виждате, качих материал на CNN, които вече открито говорят за това, че Украйна загуби и трябва да се върви към преговори.

Положението в Колективния Запад е много сложно. Има противоборство между САЩ и Англия, а ЕС е абсолютно игнориран в геополитическо отношение. Вече почти 2 дни не спират обстрелите на Кримския мост, операция на ВСУ, която почти открито се ръководи от британските служби. Единственото, което остава на Украйна в момента, е тероризмът и по-специално последни опити да прекъснат Кримския мост.

Имам информация, че англичаните, въпреки тоталното военно поражение на терен, продължават да се надяват, че ще успеят да превземат Крим чрез Украйна. Това продължава да е в графата „тежко психическо разстройство“, но те си знаят. Защо до края на август? Защото се чака срещата на БРИКС 22 – 24 август в ЮАР. Която среща ще бъде поредната тази година историческа като обрат на световната хегемония сбирка.

Има едно нещо, което досега наблюдавах без да споменавам. Русия има пълен контрол върху всички зони на фронта в Донбас, всеки ден се движат напред-назад само, защото се управлява тактиката на изтощение на Украйна, нейният човешки ресурс и унищожение на западните оръжия, които и се доставят.

В ръководството на Русия обаче има намерение за преминаване в пълно мащабно настъпление. Което в радикалните си варианти включва и превземане на Киев. И американците са напълно наясно, поне тези, които имат глави и ги използват по предназначение, че това е абсолютно реално бъдеще.

Руското настъпление в източна Украйна ще зависи от всичко, което ще се случи на международната сцена в следващите 2 седмици. Включително в Западна Африка. Но руското превъзходство на фронта е тотално, нека никой не се заблуждава.

Тактично искам да помогна на заблудените да се подготвят, защото това, което те вече година и половина си представяха, водени за носовете от напълно лъжливите медии, няма и никога не е имало общо с действителността. Престои им тежък сблъсък с реалността.

Припомняме статията на CNN от преди пет дни:

„Два месеца след началото на дългоочакваната контраофанзива на Украйна, високопоставени западни официални лица, стъпвайки на последните разузнавателни данни, дават все по-„отрезвяващи” оценки за способността на украинските сили да освободят значителна територия, предаде Си Ен Ен.

„Те (украинците – бел. ред.) ще продължат контраофанзивата през следващите няколко седмици и ще преценят дали има шанс да постигнат някакъв по-нататъшен напредък. Но смятам, че е много малко вероятно да постигнат напредък, който би променил баланса на силите в този конфликт”, коментира високопоставен западен дипломат пред Си Ен Ен.

„Нашите брифинги са отрезвяващи. Напомнят ни за предизвикателствата, пред които са изправени” украинците, посочи конгресменът Майк Куигли, демократ от Илинойс, който наскоро се завърна от срещи в Европа с американски командири, обучаващи украинските войски.

„Намираме се в най-трудният момент от войната”, подчерта Куигли.

Основното предизвикателство за украинските сили в момента е да осъществят пробив през многослойните отбранителни линии на Русия в източните и южните части на страната, които са защитени от стотици хиляди мини и обширни мрежи от окопи.

Там украинските войски претърпяха огромни загуби, което накара командирите им да изтеглят някои части, за да ги прегрупират и да намалят жертвите.

„Руснаците са изградили обширна мрежа от отбранителни линии, а те (украинските сили – бел. ред.) всъщност още не са преминали дори през първата”, отчете високопоставен западен дипломат.

„Дори да продължат да се бият през следващите няколко седмици, след като за два месеца не успяха да направят пробив, каква е вероятността да го постигнат сега, когато са с по-изчерпани сили? Колкото по-дълго продължава контраофанзивата, толкова по-трудни стават условията за украинската армия”, добави дипломатът.

Друг високопоставен американски служител посочи, че САЩ разбират трудностите, пред които е изправена украинската армия, но запазват надежда за нейния напредък:

„Всички осъзнаваме, че офанзивата върви по-трудно и по-бавно, отколкото ни се иска на всички, но все още вярваме, че пред украинците има време и пространство, за да постигнат напредък”.

С приближаването на есента, когато се очаква времето и бойните условия да се влошат, дава на украинските сили ограничен срок за пробив.

Западните служители също така казват, че зациклилото украинско настъпление разкрива и трудностите по трансформирането на украинските сили в комбинирани механизирани бойни единици, които са били създадени и обучавани да боравят със западна бойна техника понякога само в рамките на едва 7-8 седмици. Липсата на напредък на терен е една от причините украинските сили да нанасят по-често удари по руска територия, „за да се опитат да покажат уязвимостта на Русия“, заяви високопоставен американски военен служител.

Началникът на въоръжените сили на Украйна, генерал Валерий Залужний заяви пред председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили, че „украинските сили стъпка по стъпка създават условия за напредване“ и че „отбраната на Украйна е стабилна“.

Тези последни оценки са значително отстъпление от оптимизма в началото на контраофанзивата. Официални лица казват, че онези първоначални очаквания са били „нереалистични“ и сега допринасят за натиска върху Украйна от страна на някои представители на Запада да започне мирни преговори, включително да обмисли възможността за териториални отстъпки към Русия.

„Путин чака точно това. Здраво окопан в южните и източни части на Украйна, той може да си позволи да чака и да печели време. Защото времето работи за него”, смята Куигли“.

Източник: CNN

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *