Президентът на Сърбия: Това е скандалът на скандалите Курти е бил представен там като "премиер на всички албанци и като премиер на Тетово", каза Вучич

Посещението на Албин Курти в Северна Македония е „скандал на скандалите“, там бе лансирана идеята за „Велика Албания“, показани бяха символи на „Велика Албания“, заяви пред телевизия Пинк сръбският президент Александър Вучич, предаде Танюг, съобщи БТА.

Вучич добави, че косовскитя премиер Албин Курти е бил представен там като „премиер на всички албанци и като премиер на Тетово“, а (в Скопие) е била открита улица на името на Адем Демачи, „който е бил идол и ментор на Курти и който е прекарал 28 години в затвора като великоалбански сепаратист“.

Косовският премиер Албин Курти бе в петък на неофициално посещение в Република Северна Македония, по време на което се срещна с представители на албанската опозиция в страната. Той присъства на преименуването на улица „Македонски бригади“ в скопския квартал Чаир на улица „Адем Демачи“, писател и изтъкнат борец за правата на албанците в Косово, прекарал 28 години в югославски затвор по време на управлението на Йосип Броз Тито.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *