Предложенията на Запада не устройват нито Русия, нито Украйна Представители на западните държави се стремят да постигнат споразумение за прекратяване на конфликта

Представители на западните държави се стремят да постигнат споразумение за прекратяване на конфликта в Украйна, но според редакцията на американския вестник The Wall Street Journal, техните предложения не съответстват на интересите на нито Украйна, нито Русия.

Изданието коментира, че някои западни дипломати работят върху амбициозни сделки за прекратяване на войната, но досега те не са успели да постигнат съгласие, което да удовлетвори както Киев, така и Москва. Вестникът обаче подчертава, че постигането на целите на Украйна, свързани с възстановяване на териториалната ѝ цялост, изглежда далечна перспектива. Това се дължи на ограничената подкрепа от стратегически партньори като САЩ и Германия, които се опасяват от високите разходи и рискове, цитира агенция „Фокус“.

По-рано мнението на пенсионирания американски военен офицер Даниел Дейвис бе цитирано, като той изрази съмнение, че Украйна може да постигне военна победа над Русия. Той заяви, че за да запази оставащата част от своята територия, Киев може да се насочи към замразяване на конфликта, вместо да продължава активни бойни действия.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *