На Арена Спартак кипи усилен труд, Кърджали очаква Лили Иванова (Снимки + Видео) Примата на българската естрада ще изнесе концерт на 13 септември

Валентина ИВАНОВА

Кърджали очаква с нетърпение концерта на Лили Иванова. Примата на българската естрада идва по покана на кмета инж. Хасан Азис и ще се качи на сцената на Арена «Спартак» на 13 септември 2023 г.

Съоръжението, по-известно като Спортната площадка, е затворено от години. Инцидентно концерт изнесе на 22 август 2018-та Сердар Ортач, един от най-популярните певци в историята на турската поп музика. Тогава бързо-бързо площадката бе разчистена, а след това отново потъна в безвремието.

Сега идването на родната поп звезда отново налага на пожар да се прави спешен и бърз ремонт. Строители кърпят и боядисват стени и тавани, стягат сценичното пространство. Други са грабнали парочистачки и «жулят» мръсните пластмасови седалки. Потрошените пък се демонтират. Щом пристигнат нови, ще бъдат подменени.

Ремонтните дейности започват отвън. Подготвен за асфалтиране е компрометираният участък на пътя към входа на арената.

Припомняме, че преди години спортна площадка бе култов обект за града и областта. Там се провеждаха всички градски тържества. Изградена е с дарения и доброволен труд като амфитеатър с около 3000 места. Строителството й е завършено през 1953 г.

На сцената й са се качвали звезди като Оскар Бентън и Лепа Брена. Лили Иванова също е изнасяла концерт там преди години.

След 1990 година губи своето значение като център на културни и спортни събития, макар че е ремонтирана и обновена е през 2003 г.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

2 Отговори

  1. Невалиден каза:

    20години спа тоя кмет! Само краде

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *