Показахме професионализъм, спечелихме доверието на гръцките колеги, твърдят българските пожарникари Главен комисар Александър Джартов посрещна в Кърджали огнеборците, завърнали се от Гърция

Нов живот

Участвахме в пожарогасителни дейности по овладяване на горски пожари в труднодостъпни местности, патрулиране и охрана на засегнатата територия, заедно с гръцките огнеборци и екипи на военните около населените места Лефкимми, Кила, Сапес и Лептокалия. На тръгване колегите ни прегръщаха и плакаха. Това разказаха Валентин Василев от Благоевград, ръководител на българските огнеборци, които в петък се прибраха след повече от  седмица на гръцка територия.

Главният директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Александър Джартов пристигна в двора на пожарната в Кърджали, за да посрещне 36-те огнеборци. По-рано през деня той изпрати други 36, които ще работят със същата техника за овладяване на пожарите.

Благодаря ви, че се прибрахте живи и здрави. За нас това е важно. Представихте достойно България, каза той при посрещането на групата. И допълни, че работата рамо до рамо с гръцките пожарникари показва изграденото доверие, вярата в способностите и професионалните качества на българските огнеборци.

Припомняме, че на 23 август 2023 година 5 противопожарни автомобила, 2 микробуса и 36 огнеборци от няколко областни дирекции на Пожарната заминаха за Гърция по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз.

 

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *