За пореден път училищният звънец събра Алековци

Нов живот

Първият учебен ден е специален празник за всеки от нас.  Началото на тържественото откриване на новата учебна година в ПГИ „Алеко Константинов“ бе поставено в 10:30 часа с посрещането на училищното знаме и издигането на националния трибагреник под звуците на националния химн.

С много емоции започна първият учебен ден за най-младите алековци от осми клас. Вълнуваща е  срещата с новите учители и съучениците, с които заедно  ще бродят по пътищата на познанието,  ще се учат да могат и да побеждават, доказвайки, че са направили правилния избор. През тази учебна година те ще се обучават по четири специалности: оперативно счетоводство, икономическа информатика, банково дело и по новата за гимназията специалност –  бизнес администрация.

Тържеството бе уважено от  гостите: инж. Марияна Стратиева – директор на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали, Жени Петрова – председател на Обществения съвет към ПГИ „Алеко Константинов“, Диана Соколова – експерт в НТС – Кърджали и Веселина Юрукова – председател на Сдружение „Омега“ – Кърджали.

Директорът на ПГИ „ Алеко Константинов“  Мариела Попова приветства възпитаниците на гимназията с началото на новата учебна година и пожела на всички присъстващи на тържеството здраве и успехи. Към учителите тя се обърна с думи на благодарност за трудолюбието и отговорността, с която възпитават и обучават учениците , а в обръщението си към родителите изрази увереност, че като партньори на училището заедно ще постигнем оптимални резултати.

Денят беше особено вълнуващ и за абитуриентката Стиляна – Адриана Рускова, която  се обърна към осмокласниците с шеговити стихове, в които ги съветва да се наслаждават  на времето, прекарано в училище, тъй като годините ще минат неусетно. „Използвайте стремежа си за знания и победа, за да се справите с  трудностите, с които ще се сблъскате. Съхранете Алековия дух и вървете смело напред!“ – каза още ученичката.

Младите алековци произнесоха тържествената клетва според традицията при постъпване в професионалната гимназия.

За празничното настроение се погрижиха от мажоретния състав и групата за народни танци към гимназията. Йоана и Теодора от 10. клас поздравиха съучениците си с песен.

Гласът на звънеца и пожеланието „На добър час!“ поставиха  началото на учебната 2023/2024 година, а класните стаи бяха огласени от учениците.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *