Неджми Али: Образованието е в основата на всяка една промяна

Нов живот

„Този момент е специален за всеки един от нас. Той е свързан с едни от най-приятните емоции и спомени в живота ни. Нека първият учебен звънец ни направи по-единни и да ни зареди с оптимизъм.

Образованието е в основата на всяка една промяна. Затова ние от 2019 година насам показваме нашето специално отношение към образованието – заради децата ни, заради по-доброто ни настояще и бъдеще“, обяви кметът на Джебел Неджми Али, който откри учебната година в Средно училище „Христо Ботев“ в града. Гости на тържеството бяха и председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали, секретарят на Общинска администрация Хайрие Мехмед и началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Джейлян Сюлейман.

За първи път прага на класните стаи в общината прекрачиха 49 първолаци. Всички те получиха пълен комплект пособия за училище, подарък от кмета Неджми Али.

„Скъпи ученици и учители! Днес училищният звънец Ви събира отново заедно в клас. Община Джебел винаги ще бъде Ваш близък партньор по пътя на знанието, защото то е пътят към доброто бъдеще. Пожелавам на всички Вас една успешна и ползотворна учебна година. Честит първи учебен ден!“, пожела кметът.

Неджми Али подчерта, че „всички заедно се стремим да превърнем училищата ни в по-желана територия, в място, където е възможно да се предоставя качествено образование“. „В място, където идните поколения с вдъхновение ще продължат да съхраняват традициите ни, защото те са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие. Затова и през тази година сме обърнали сериозно внимание за уюта и удобствата на децата ни. Още веднъж най-сърдечно заявявам, че развитието на общината ни върви във вярната посока. Именно затова всички говорят, че Джебел вече се превърна в един модерен европейски град. Естествено заслугата за това е на всички ни. Не бих се изкушил да продължа да говоря за свършеното през последните години – нито за успешно реализираните проекти, нито пък за мащабните ремонтни дейности, които се извършиха на територията на цялата ни община през изтеклите четири години“, допълни кметът Неджми Али.

Представители на Общинската администрация имаше във всяко учебно заведение при откриването на новата учебна година.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *