Корнелия Нинова: Правителството предаде българския национален интерес

Поредният опит на Борисов да пробие БСП с подкрепа за знакови червени кметове няма да му се получи. Подкрепа от ГЕРБ не приемаме

„Единствената партия сме, която към днешна дата е в пълна готовност за кампания за изборите. Приехме своята платформа, одобрихме кандидатите за кметове и екипите за общински съветници.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията.

„ГЕРБ изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години. Разчитаме това като поредния опит на Борисов да пробива БСП, да употребява БСП и да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки и коалиция”, обърна внимание тя.

„Искам да му кажа от сега, че и този път това няма да стане”, категорична бе Нинова, припомняйки, че през последните 7 години стотици социалисти са се борили с модела „Борисов” и не са се поддали.

„Нашата цел на тези избори е да продължим битката си за разграждане на този модел на местно равнище, където са се окопали феодални владения на кметове години наред, които си служат с подчинение на хора, заплахи, назначачения и изнудване”, подчерта лидерът на БСП.

Корнелия Нинова информира, че Националният съвет, по нейно предложение, е взел решение партията да не приема никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП.

„Българското правителство предаде българския национален интерес. Питаме се, как Полша и Румъния, които са едни от най-големите поддръжници на Украйна, този път се опълчиха и защитиха своите икономика и земеделие. Словакия, Унгария, Румъния и Полша остават на твърдата позиция, че няма да допуснат внос на украинско зърно и ще наложат национални забрани. Само българското правителство предаде своя национален интерес.” Този коментар тя във връзка с вдигането на забраната за вноса от Украйна.

Нинова категорично се противопостави на внушенията, че БСП защитава едри бизнесмени със скъпи коли: „Винаги сме имали ясна и последователна позиция, че субсидията, която се дава на зърнопроизводителите, трябва да се преразпредели и да отиде в по-голямата си част към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Защитаваме българския национален интерес и близо 70 000 малки производители, чието оцеляване е под въпрос.”

Лидерът на българските социалисти обърна внимание, че към протеста на аграрния сектор се присъединяват 21 организации на пчелари, които твърдят, че вносът на пчелен мед и пчелни продукти убива бранша, че в Украйна се използват препарати, които не са допустими в ЕС и че в България влиза украински мед, който се преопакова като български и се продава, което съсипва авторитета на българския продукт в Европа и света.

„Отстояваме позицията, че не трябваше да се вдига забраната за внос на украински продукти и че по този начин ще спасим българската икономика и земеделие. И твърдим, че тези протести са справедливи”, каза още Корнелия Нинова.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *