Отборите от школата на „Арда“ записаха две победи и две загуби през изминалата седмица

Нов живот

Изминалата седмица бе изпълнена с доста мачове за отборите от школата на ПФК АРДА. Воденият от Емил Кременлиев тим на АРДА U19 взе победа с 2:1 над „Димитровград“. Срещата се игра на стадиона в Черноочене, Срещата от трети кръг на първенството от Зона „Пловдив“ при юношите старша възраст се игра на стадиона в Черноочене. Успех в първенството на Зона „Пловдив“ U17 записаха играчите на АРДА при гостуването на „Черноморец“ U17. Срещата се изигра в Долно Езерово на открития на скоро и отличен изкуствен терен. Това бе най-силният мач, който досега изигра отборът младша възраст на АРДА U17 в зоналното първенство. Нашите момчета влязоха изключително концентрирано и отговорно в мача, и наложиха доминация още от първия съдийски сигнал. Това даде резултат и още в 5-ата минута след индивидуална акция на Ефе Ергюн, съдията отсъди дузпа, която бе реализирана хладнокръвно от Берк Мустафа. Домакините изравниха в 35-ата минута след далечен удар . Нашият отбор отговори мигновено, като веднага след изпълнението на център се разви многоходова комбинация, която бе завършена от голмайстора на отбора Георги Папратилов, и полувремето завърши при резултат 2:1 за АРДА U17. През втората част футболистите на АРДА демонстрира качествен футбол и създадоха доста положения чрез Сертан Сезгин и Георги Папратилов. При поредната си атака в 67-ата минута роденият през 2008 г Сертан Сезгин отбеляза красив гол с удар от воле с левия крак, и покачи резултата на 3:1 в наша полза. До края възможност за отбелязване имаше пред Берке Гюлейман и отново Сертан Сезгин, който изигра отличен мач, и на няколко пъти обра овациите на домакинската публика. Пет минути преди края домакините намалиха резултата, след разбъркване в нашето наказателно поле. В последните минути можехме да отбележим и четвърти гол, но удар на Ефе Айдън бе отразен от вратаря на домакините. Следващ мач е с „Локомотив“ /Стара Загора/ на 26 септември.

Тежка загуба претърпяха играчите на АРДА U16 в Елитната група при домакинството си на силния отбор на „Септември“, който до този момент няма загубен мач. Индивидуални грешки в защита позволиха на съперника ни
лесно да отбележи своите голове, а почетното попадение за нашия отбор отбеляза Борис Тодев от дузпа през втората част. В следващия мач гостуваме на „Славия“ на 23 септември от 14:00ч. Лошата новина за отбора, което повлия и на нагласата за мача, е тежката контузия на голмайстора на тима Кирил Кавракиров. Това се случи на последната тренировка преди мача и вероятно той ще пропусне целия есенен полусезон.

АРДА U15 не успя да се наложи над връстниците си от „Черноморец“ и записа загуба при гостуването с 1:3. Домакините реализираха две попадения през първото полувреме, когато ние върнахме един гол чрез Димитър Костов в
35-ата минута. След почивката обаче въпреки създадените положение, ново попадение за АРДА не падна, а бургазлий вкараха трети гол от дузпа в 70-ата минута. в следващия 5-ти кръг приемаме „Локомотив“ /Стара Загора/, като срещата е на 26 септември.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *