Около 200 бъдещи футболни таланти взеха участие в регионалното първенство за подготвителни групи в Ардино

Гюнер ШЮКРИ

В истински спортен празник за всички деца с много положителни емоции се превърна регионалното първенство за подготвителни групи по футбол – Кърджали – Смолян. Надпреварата се проведе на обновения стадион „Юнак“ в Ардино и в нея участие взеха около 200 бъдещи футболни таланти. В спортната проява се включиха отборите на ФК „Юнак“ (Ардино), ФК „Кърджали“, ФК „Арда 999“ (Кърджали), ФК „Арда 1924“ (Кърджали), ФК „Монек“ (Широко поле), ФК „Искра“ (Черноочене), ФК „Кирково“, ФК „Крумовград“ и ФК „Вихър“ (Златоград). Домакини на спортния празник бяха ФК „Юнак“ съвместно с община Ардино.

Изиграни бяха десетки срещи, в които имаше много голове и емоции. Край терените, треньорите на отборите, подсказваха на децата, че на първо място за тях трябва да бъде удоволствието от играта и любовта към футбола, а не преследването на резултатите. Мачовете бяха наблюдавани от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов. На трибуните на стадион „Юнак“ имаше многобройна публика, която подкрепяше младите футболни таланти.

Ангел Бакалов, представител на ОС на БФС – Кърджали, изказа искрените си благодарности от името на Тургай Али, председател на ОС на БФС, към кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и ръководството на ФК „Юнак“ в лицето на председателя му Метин Мустафов за отличната организация и подготовка за провеждането на спортното мероприятие. Ангел Бакалов благодари и за безупречното ръководство на футболните съдии, водени от опитния рефер Стойчо Колев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *