Александър Тунчев: Доволен съм от реакцията след изравнителния гол на Хебър

Старши треньорът на Арда (Кърджали) беше изключително доволен от победата на своя тим с 3:1 над Хебър (Пазарджик) в 10-ия кръг на Първа лига. С днешния успех Арда събира 16 точки и се изкачи на 5-о място.

„Още от самото начало знаехме, че мачът ще е много труден. Говорих през седмицата, че Хебър е сериозен стойностен отбор, въпреки трите поредни загуби. Не беше лесен мач, ако някой е очаквал нещо такова“.

Попитан дали е трябвало преди почивката Арда да води с по-голям резултат, той отговори: „През второто имаше ситуации, които трябваше да завършим много по-точно. Но всички подходиха сериозно след 1:1. Това им казах в съблекалнята – поздравих ги за реакцията. След като допуснахме изравняване, не им дадохме да си мислят, че могат да си мислят за обрат. Трябва да имаме предвид и колко горещо беше днес“.

В Арда имат двама централни нападатели, които за момента Александър Тунчев върти в стартовия състав. Тонислав Йорданов откри резултата, но националът Преслав Боруков влезе от пейката и вкара важния втори гол, който реално подпечата успеха. Попитан как избира кой от двамата да играе, треньорът обясни: „Казах им и на двамата – правете така, че да ми е трудно. По-добре е да имаш конкуренция, а не да си сам. Ако имаш някой, който да те гони отзад, винаги се обръщаш да го видиш и даваш повече от себе си. Но изборът за стартовия състав е съобразно противника и формата“.

В следващия кръг в средата на седмицата Арда ще играе с новака Крумовград, който прави сериозно впечатление до момента. Мачът се явява дерби на кърджалийска област, но Крумовград приема противниците си в Пловдив, тъй като стадиончето там не отговаря на изискванията.

„Да, регионално дерби е, но няма да е Крумовград. За хората от Кърджали този мач е по-специален, и това е важното. Днес съм щастлив, че победихме и защото е над Любо Пенев, който е един от най-добрите български треньори“, завърши Тунчев.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *