„Арда“ се наложи с 3:1 над „Хебър“, излезе на пето място в класирането

Арда (Кърджали) се наложи с 3:1 над Хебър (Пазарджик) в среща от 10-ия кръг на Първа лига, записвайки трети пореден успех и пети в последните си шест мача. Така кърджалийци събират 16 точки, колкото има и Левски, и се изкачват на 5-о място.

Тонислав Йорданов, Преслав Боруков и Христо Митев бяха точни за Арда, а Георги Николов върна едно попадение за пазарджиклии, които търпят четвърта поредна загуба. Хебър е на 10-о място с 11 точки.

В първия четвърт час гостите от Пазарджик бяха по-активни, но в 18-ата минута грешка в средата на терена донесе преднина на Арда. Младият Стилиян Тисовски явно няма физически капацитет, за да играе успешно в средата на терена. И при втората загубена топка от Абубакар Тунгара се стигна до гол. Малиецът го изпревари, подаде на празно пространство за Тонислав Йорданов, който остана сам срещу вратаря. Още една грешка на Хебър – Жоао Сеско покриваше засадата, му позволи необезпокояван да копне топката над вратаря Дебърлиев, който излизаше да го посрещне.

Тунгара получи добра възможност и сам да запише името си при голмайсторите в 43-ата минута. Той беше изведен с пас от центъра от Юруков, тръгна на скорост. Малийският атакуващ халф надбяга без проблеми Мартин Михайлов и Жоао Сеско, но се затвори до аутлинията и спечели само ъглов удар.

Гостите от Хебър пък максимално улесниха Арда, тъй като за цялото първо полувреме не отправиха нито един удар към вратата на Анатоли Господинов.

Хебърци опитаха промени в началото на второто полувреме и играта им стана по-остра. Но в 51-ата минута Арда можеше да удвои, което не се случи заради спасяването на удара на Тунгара от вратаря Дебърлиев. Хебър отговори чрез резервата Кабов.

По-активната игра на пазарджиклии им донесе успех в 70-ата минута, когато Георги Николов изравни. Роберт Мазан получи шанс да центрира от левия фланг, пасът му по земя стигна до Георги Николов, който чудесно се измъкна от Джелал Хюсеинов и второто докосване вкара топката във вратата. Този гол беше и пети за Николов от началото на сезона.

Но само след 6 минути Арда отново излезе напред и голмайстор беше Преслав Боруков. Националният състезател получи асистенция от Тунгара и с едно докосване прати топката в мрежата.

Хебър не се отказа и тръгна в нови атаки, като Бастунов и Кабов направиха добра комбинация. Топката беше извадена в малкото наказателно поле на празна врата, но нямаше кой просто да сложи крак. Вместо това Арда стигна до трети гол, отново изработен от Тунгара. Той изпревари Мартин Михайлов, чукна топката към току що влезлия Христо Митев. Защитникът, този път поставен в центъра на терена, прехвърли излезлия Дебърлиев за 3:1. Тунгара можеше и сам да вкара след трите си асистенции, но сам срещу вратаря стреля в тялото му от малък ъгъл.

Източник: БТА

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *