Какво сирене ядем и залива ли некачествена продукция пазара?

При направената от нашето сдружение проверка установихме, че само в едно от 10 изследвани сирена има овче мляко. В другите има смес от други видове, например най-евтиното – краве. Това заяви пред Нова телевизия Андрей Велчев от „Сдружение за достъпна и качествена храна“.

По думите му тези сирена, за които е сигнализирало сдружението, не са изтеглени от пазара. „Не съм запознат да има такава практика в България, за разлика от други европейски държави, в които това е закон“, подчерта той.

„Това е един от сериозните упреци, които получаваме към сдружението, тъй като, несъмнено, жалбите и сигналите, които подаваме към българските институции, като Българската агенция по безопасност на храните и Комисия за защита от потребителите, обикновено приключват с констатация, че на предприятието е съставен констативен протокол и то е поставено в зачестен контрол. Тоест, проверяват го най-малко веднъж седмично. Предният път, когато Агенция по храните потвърди некачественото съдържание, не сме информирани да са взети кой знае какви мерки нарушителите да са санкционирани подобаващо“, посочи той.

Източник: dnes.bg

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Защо не се избере и гласува закон за храните . Калпавата стока, боклуците които се предлагат за продажба да струват толкова и толкова и хората да знаят . Който иска да си купи качествена стока, био да реши и да си купи . Пък тези които уж правят проверките да си търсят другаде работа .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *