„Крумовград“ загуби с 1:0 от „Пирин“ в Благоевград

Пирин (Благоевград) постигна втора победа в първенството на България по футбол след като на свой терен надви Крумовград с 1:0. Това е първи домакински успех на орлетата този сезон, а предишните им три точки бяха взети при визитата на Хебър преди седмица.

Единственото попадение вкара Венцислав Бенгюзов в добавеното време на първата част от дузпа, която беше отсъдена с дълго преглеждане от системата за видеопомощ (ВАР). Тимът на Крумовград можеше да стигне поне до точка, тъй като също получи дузпа и пак с дълго разглеждане от ВАР-екипа. Стражът на домакините Максим Ковальов обаче отрази с крак удара на Александър Колев.
С този успех пиринци събират 7 точки и вече са на 14-о място, докато Крумовград е на 8-о място с 13.
Лошият терен затрудняваше и двата отбора и в 12-ата минута Александър Колев от гостите можеше и да стигне до гол, но при овладяване топката му избяга и той ритна нескопосано. Домакините отговориха с положение пред Юго Комано. Пристигналият от Дунав (Русе) френски атакуващ халф изпревари Калоян Пехливанов и излезе срещу вратаря Георгиев, който обаче бързо се ориентира, направи 3-4 крачки и грабна топката от краката му. Гостите отговориха с удар с глава на Китан Василев, оказал се слаб за Ковальов.
Домакините стигнаха до преднина в резултата в добавеното време от дузпа, която беше отсъдена благодарение на помощта на системата за видеопомощ на съдиите (ВАР). На монитора в стаичката беше Георги Кабаков, който подсказа на колегата си на терена Васил Минев, че Александър Георгиев е настъпил Аймен Суда при опит да влезе с топка в наказателното поле. Гостите протестираха, но това не им помогна. Венцислав Бенгюзов вкара от 11-те метра и даде аванс на Пирин.
През второто полувреме темпото не се повиши кой знае колко. Първата ситуация за гол дойде в средата на частта и беше за гостите. В 64-ата минута нисичкият Джунейт Али стреля с глава след подаване на Диего Рапосо. Топката обаче кацна на сглобката на гредите за щастие на вратаря на Пирин Максим Ковальов.
В 74-ата минута отново ВАР се намеси, за да бъде отсъдена дузпа за гостите. При центриране от дясно Александър Колев, Борис Тютюков и Андрей Йорданов скочиха за висока топка. При падането на топката обаче тя се удари в лакътя на Йорданов. Съдията Минев отиде да гледа ситуацията на монитора край терена и след кратко колебание посочи бялата точка. Вратарят Ковальов обаче спаси удара на Алекс Колев и запази преднината на своите.
До края на срещата нервите преобладаваха, а гостите имаха две добри атаки, които обаче бяха пропилени.

БТА

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *