Училището в Черноочене отбеляза патронния си празник с богата програма от песни, танци и беседи

Исмет ИСМАИЛ

С празнична програма отбелязаха днес 125 години от рождението на своя патрон Христо Смирненски, възпитаниците на едноименното средно училище в село Черноочене.

Учениците бяха подготвили богата програма от песни, танци, беседи, възстановки и други изяви.

Училищното ръководство отчете  успехите на учениците, професионализма на учителите в СУ „Христо Смирненски”, както и дейностите свързани с подобряване на материалната база на училището.

Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище. Той е повод не само за равносметка и вглеждане назад в историята, но и поглед напред към бъдещето, подчерта директорът на СУ „Христо Смирненски“ Юлия Чортленева. Тя награди  изявилите се ученици от школото.

В Средно училище „Христо Смирненски“ в общинския център учат близо 500 деца.

След реализирани от Община Черноочене проекти училището се превърна в една от най-модерните образователни институции в региона.

Непосредствено преди тази  учебната година са приключени строително-монтажните дейности по задание за ремонт на прилежащите сгради за обучение на учениците от начален етап.

През 2020-та година по спечелен проект на Община Черноочене е извършена реконструкция на основната сграда на училището, като е модернизирано и внедрено енергийна ефективност и са благоустроени дворни площи.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *