Всички световните шампиони без Франция са гласували за Меси, България не подкрепи аржентинеца Аржентинецът спечели най-престижното индивидуално отличие в световния футбол за рекорден осми път

Стана ясно как са гласували журналистите от различните държави за наградата “Златната топка”, спечелена от Лионел Меси. Аржентинецът спечели най-престижното индивидуално отличие в световния футбол за рекорден осми път.

Прави впечетление, че всички представители на държави, които са ставали световни шампиони, са дали гласа си за аржентинската легенда. Изключението е едно и това логично е Франция, която загуби финала на Мондиала в Катар от аржентинците. Журналистът от “Франс Футбол” Венсан Гарсия е гласувал за Ерлинг Холанд, на второ място е поставил сънародника си Килиан Мбапе, а Меси е едва трети. Представителите на Аржентина, Бразилия, Италия, Германия, Англия, Уругвай и Испания са дали едностранно своя вот за капитана на “гаучосите”.

Представителят на Португалия, откъдето е големият конкурент на Меси – Кристиано Роналдо, пък е сложил на първо място сънародника си Бернардо Силва, след това Винисиус Жуниор, и едва накрая аржентинеца.

От България колегата Михаил Савов също не е дал своя вот за капитана на Аржентина, а е предпочел да гласува за Килиан Мбапе. Меси е на второ място, трети е Лука Модрич, четвърти – Ерлинд Холанд и пети – Кевин Де Бройне.

Българският вот за “Златната топка 2023”:
1.Мбапе
2.Меси
3.Модрич
4.Холанд
5.Де Бройне

Източник: fakti.bg

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Какво ги интересува хората от България за мнението на един български журналист относно българският вот за „Златната топка 2023“ с която Леонел Меси беше награден за осми път . Като е толкова голям капацитет относно футбола защо не присъства на церемонията при награждаването . Защото няма кой да го покани . Христо Стоичков който беше на тържеството такива български журналисти ги ненавижда . Между впрочем да му кажа, че когато беше награждаването на Меси със седмата футболна топка Стоичков беше поканил само една българска журналистка от Нова телевизия и това беше Петя Желева от която имам снимки с него и неговата съпруга Антонела . Савов сигурно и Христо Стоичков не обича който е световна футболна личност .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *