2191 рисунки и фотографии  и 123 награди в  Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите“ Кърджали 2023

На 4 ноември 2023 г. в Общински детски комплекс се проведе официалната церемония за откриване на изложбите и връчване на наградите на победителите в шестнадесетото издание на Националния  празник на детското изкуство – Кърджали 2023, с включени Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” и Национален конкурс за фотография „Фотоприказки”.

Проявата е организирана от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионално управление на образованието, Община Кърджали и Общински детски комплекс  гр.Кърджали.

1330 рисунки и 861 фотографии от цялата страна участваха в двата конкурса и бяха експонирани в  изложби разположени във фоайето и галерията на ОДК.

Концертната зала на ОДК, където се проведе награждаването, беше препълнена с гости от страната, млади творци,  учители и  родители. Официални гости на празника бяха доц. д-р инж. Хасан Азис – кмет на община Кърджали и Ангелина Костова – началник на РУО Кърджали. Кметът на Кърджали поздрави с топли думи отличените ученици, техните учителите и организаторите на националната проява и пожела още дълги години Кърджали да събира младите таланти и да е център на детското творчество. Сърдечни поздравления към присъстващите на празника поднесе и г-жа Костова.

Гостите на празника бяха поздравени с изпълненията на малките гайдари от Дома на културата и Школата за модерни танци и ДВГ „До Ре Ми“ от ОДК.

Наградите за конкурса – 123 медала, грамоти и сувенирни чаши с логото на празника и снимка на отличената творба бяха осигурени от община Кърджали.

Бяха връчени и девет специални награди в двата конкурса – на Кмета на община Кърджали, на МОН, НДД, РУО, ОДК, Ротари клуб, вестник „Нов живот“, Арт галерия „Дар“ и фотостудио „Уникум“. Г-н Азис и директорът на ОДК – Златка Пеньова връчиха наградите за първо, второ, трето място и поощрения за всяка възрастова група в двата конкурса.

Празникът завърши с обща снимка на победителите и голяма вкусна торта за всички.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *