Необходим ли е още един мост за квартал „Възрожденци“ в Кърджали?!

Напоследък все повече гласове се чуват, че Кърджали има необходимост от още един мост, който да свързва централната част на града с квартал „Възрожденци“.

Не липсват и коментари, че парите, които са отишли изграждането на така наречения мост „Пеперудите“, свързващ  парк „Арпезос- Север 1“ с „Арпезос – Север 3“, можело да се използват за направата на мост над Водното огледало.

Не липсват и предложения, като че най-подходящото място за нов мост е до пешеходния мост /пасарелката/, който свърза Пазара с квартал „Възрожденци“.  Въпросът за още един мост за „Възрожденци“  беше повдигнат и от някои кандидати за кмет на общината в предизборната кампания.

Друг е въпросът –  дали това го правеха от убеденост или от популизъм за печелене на гласове. Има ли нужда от още един мост може да се види най-добре вечерта между 17 и 18 часа, когато колоната от автомобили започва от светофарите във „Възрожденци“ и стига до средата на моста, а понякога и до края на моста.
Снимка: Валери КОВАЧЕВ

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

6 Отговори

  1. Шериф каза:

    Естествено че има нужда от нов мост! то се вижда всяка сутрин и вечер че е необходимост.. Градът не издържа вече на този трафик. А най необходим е градът да има околовръстен път!

  2. Анонимен каза:

    Добре, че при социализма беше построен така нареченият „нов мост“ който остаря и вече е на 34 години . Ами ако не беше построен ? Сега само голи приказки се приказват и глупави коментари се пишат, но в края на краищата нищо друго няма да бъде построено освен така нареченото „водно огледало “ . Да се чуди човек за какво бяха похарчени толкова милиони народни пари като с тях можеха да се построят поне още два нови моста .

  3. Гост каза:

    Нов Мост е много необходим до КАТ Веселчани, Възрожденци първите блокове, и разклона за Резбарци(точно до въжения мост) с двулентово разширение на улицата между парк Горупсо и Арпезос.Проблема с трафика се решава веднага

  4. Гражданин каза:

    Предложение за още един мост за Възрожденци, а предложение за обходен път няма. Защо не засечете колоната от коли от автогарата през Веселчани до изхода на града и обратно към централната част.

  5. Роли каза:

    Нужен е мост в началото на „Възрожденци“ така се съкращава пътен за „Веселчане“ и Гледкаа и , ще се поосвободи трафика на Автогарата.

  6. Христо Янев каза:

    Разбра се че трябва нов мост Защото квартал Възрожденци се превърна в нов град Тук има най много построени жилищни блокове и населението се увеличи двойно Дано новия кмет да построи мост Иначе ще трябва водното огледало да превърнем в плавателен канал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *