Мансур Яваш отново се кандидатира за кмет на Анкара

Кметът на турската столица Анкара Мансур Яваш отново се кандидатира за кметския пост за местните избори в Турция, които ще се проведат на 31 март догодина, предаде турската телевизия НТВ.

Яваш, който е от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), вчера внесе заявлението си за кандидатиране за кмет, пише БТА. Той припомни, че, както и преди, обещава да служи безпристрастно на жителите на Анкара.

Доказахме, че Анкарската голяма община може да се управлява честно и прозрачно и ще продължим по същия път, каза 68-годишният Яваш.

Кметът на Анкара изтъкна, че той и поддръжниците му биха искали да спечелят мнозинство в Общинския съвет. Яваш добави, че НРП работи за това партията да спечели повече общини в Анкара.

Яваш, адвокат по професия, пое кметския пост в столицата през април 2019 г., слагайки край на дългогодишното управление на Анкара от Партията на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган. На изборите, изкачили го на поста преди четири години, той бе издигнат за кандидат от опозиционния Национален алианс – коалиция между Народнорепубликанската партия и националистическата „Добра партия“.

Мениджър,нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *