За една година: Полицията залови 280 хиляди шофьори, карали с превишена скорост в София Над 400 пък са се движилли в бус лентите

От началото на годината над 280 000 са шофьорите, засечени да се движат с превишена скорост в София. Същите нарушения през миналата 2022 г. са били 180 000, съобщават от „Пътна полиция” – СДВР.

Установени са над 1000 случая на шофиране след употреба на алкохол и над 600 – след употреба на наркотици. За отнемане на предимство на пешеходец са наказани 639 водачи, като за същото нарушение през 2022 г. са санкционирани 346.

Междувременно много повече са наказаните водачи, засечени да шофират в бус лентите, в сравнение с миналата година. Тази година са санкционирани 400 нарушители, докато през изминалата година те са били едва около 100.

Забелязаните нарушения от служителите на Столична община се изпращат към СДВР за установяване на собственика и налагане на глоба. Според анализите, направени до момента,  глобите, които са в размер на 50 лева, се връчват веднага и водачите обикновено ги плащат своевременно.

Предвид наближаващите празници СДВР съветва водачите да бъдат толерантни на пътя, да спазват Закона за движение по пътищата и да не сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Източник: nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *