Бавно се пълнят кутиите на базара в помощ на болния Мурад Детски градини и социални домове предлагат своя продукция в Коледното градче

Валентина ИВАНОВА

Детските градини и други образователни и социални институции в Кърджали събират дарения за лечението на малкия Мурад Мехмед. Те предлагат своите произведения, изработени от децата и персонала, в дървените къщички пред паметника на Васил Левски, част от Коледното градче. Поставени са и кутии за дарения.

Една от жените зад щанда сподели, че хората купуват кой колкото може, но търсят  сувенирчета на по-ниски цени. Рядко пускат в кутията. Вижда се, че искат да помогнат, ама явно парите не им достигат…

В кампанията, подкрепяща болното дете, се включиха «Вяра, Надежда и Любов», «Баба Тонка», «Чайка» и др. Освен детските учебни заведения, излагат и Дневен център «Надежда» и Центърът за обществена подкрепа. Очаква се да се присъединят и училищата.

Община Кърджали застана зад благотворителната каузата „Да помогнем на Мурад”. Необходимата за лечението му сума е над 20 хиляди евро.

Снимки: Ваня Иванова

                                                                                                                                                                                        🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Бавно се пълнят кутиите на базара в помощ на болният Мурад, но за сметка на това колко бързо се пълнят кесиите на управляващите с народни пари които въобще нямат намерение да помагат на такива болни .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *