Крумовград разгроми като гост ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 изигра най-слабия си мач от началото на сезона в първенството, а Крумовград най-силния си, за да постигне голяма победа с 3:0 като гост в Бистрица в 20-ия кръг.

За „червените“ това беше първа домакинска загуба от началото на сезона и тя дойде по категоричен начин, като резултатът можеше да е още по-изразителен, ако не бяха намесите на резервния страж Генадий Ганев. Отборът на Николай Панайотов остава шести с 32 точки.

Крумовград постигна втора поредна победа след тази над Берое и направи дубъл срещу ЦСКА 1948 след успеха с 1:0 през първия полусезон. Хората на Станислав Генчев са десети с 24 точки.

Крумовград имаше сериозен шанс да поведе още в шестата минута, когато Серкан Юсеин центрира към непокрития Джунейт Али, а той абсолютно непокрит стреля с глава. Последва фантастично спасяване на Генадий Ганев. В 11-ата минута и таранът Александър Колев пробва рефлекса на украинския страж, който нямаше проблем.

Добрата игра на гостите даде резултат в 27-ата минута, когато те поведоха в резултата. Удар на Димитър Тонев беше блокиран от бранител, но Серкан Юсеин получи шанс и прати топката във вратата с много силен изстрел – 1:0.

В 34-ата минута Генадий Ганев отново спаси „червените“, спасявайки опасен удар на бразилеца Ренан

В 43-ата минута ЦСКА 1948 изглеждаше, че изравнява резултата чрез Георги Русев, който преодоля с удар по земя Благой Макенджиев, но бързоногото крило бе в засада при паса към него.

Крумовград започна вихрено и втората част, като поведе с 2:0 в 49-ата минута. Таранът Алекс Колев вкара срещу бившия си клуб с удар от воле след меко центриране на Ренан.

След това ЦСКА 1948 опита да отвърне на удара и започна да атакува по-зачестено. В 73-ата минута Бирсент Карагерен стреля, но Макенджиев спаси.

В последните минути беше много интересно, като Ганев направи страхотно двойно спасяване на вратата на ЦСКА 1948, а на другата Макенджиев отрази силен удар с глава на Бирсент Карагерен.

Крумовград обаче оформи класическото 3:0 в последната четвърта минута на продължението. След дълъг пас Матей Шимич проби и подаде на резервата Октай Юсеин, който вкара сам срещу вратаря.

Източник: corner.dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *