Общинският съвет ще удължи срока за погасяване на заем от държавния бюджет в размер на 6 000 000 лв. с една година

Днес Общинският съвет в Кърджали даде съгласие за удължаване с една година срока на възстановяване на получения временен безлихвен заем от Централния бюджет на Република България в размер на 6 000 000 лева . Според решението са делигирани права на кмета Ерол Мюмюн да подготви и отправи мотивирано искане до Министъра на финансите за удължаване срока за възстановяване на заема, на основание на Закона за публичните финанси.
Удължаването на възстановяването на заема с една година се налага поради няколко причини.
За да не изпаднем чисто касово във финансов колапс, се налага да увеличим срока за погасяване на този безлихвен заем с една година, коментира кметът Ерол Мюмюн. Той припомни, че заемът е бил изтеглен с цел да се дофинансират дейности на общината в сферата на образованието, културата, както и погасяване на стари задължения.
„Освен това общината полага усилия за привличане на средства по национални и европроекти, които също изискват дофинансиране от страна на общината. Ще положим всички усилия в рамките на тази година да покрием задължението, което имаме към Министерството на финансите. Към настоящия момент по-важното е да съхраним финансовата стабилност на общината, за да можем да предлагаме по-добри и по-качествени услуги за гражданите”, коментира кметът Ерол Мюмюн.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *