Училището в Дрангово събра близо 2000 лева от благотворителни коледни инициативи в подкрепа на лечението на шестгодишния Кристиян от Старцево

Валери КОВАЧЕВ

За поредна година Основно училище „Васил Левски“ в село Дрангово, Кирковска община, организира благотворителен коледен концерт и благотворителен базар. Събраните 1968 лева ще бъдат преведени по сметката на шестгодишния Кристиян от село Старцево, община Златоград за неговото лечение.

В благотворителните инициатива на училището участваха активно всички ученици и родители. В музикалната програма се включиха Пламена Манолова, Радостин Ислямов, Симона Баковска и Светла Шейтанова, които пристигнаха от Музикалното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. Първите двама са възпитаници на училището в Дрангово.

В програмата се включиха Гласът на Дрангово Андрей Мъсърлиев, Фолклорна група „Веселие“ към местното Народно читалище „Васил Левски 1952“, Танцова група „Денница“ с ръководител Галя Ненова, малчуганите от Детска градина „Славейче“ и училищните състави.

Освен училището със свой щанд участва и Детска градина „Славейче“. На щандовете бяха предложени ръчно изработени коледни сувенири, традиционни местни ястия и лакомства.

Тази година мисията на инициативата „Споделена Коледа“ на община Златоград е да помогне на Кристиян от село Старцево, написа в социалните мрежи кметът на община Златоград Мирослав Янчев. Той е на шест години. През май 2022 г. се е сблъскал с една от най-ужасните диагнози – остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия, заболяване, което налага агресивно и трудно за понасяне лечение. В момента Криси е на лечение, което поддържа болестта в ремисия. Необходими са средства за продължаване на лечението. Открита е банкова сметка, на която могат да се превеждат паричните дарения, поставени са също кутии в търговски обекти и по населени места в община Златоград, в които могат да се пускат пари.

Колективът на Основно училище „Васил Левски“ благодари на всички ученици, родители и изпълнители, които се включиха в благотворителните коледни инициативи, както и на всички, които уважиха събитието и присъстваха в залата. Пожелава им весели празници, здрава и щастлива 2024 година.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *