Община Неделино осигури средства за довършване на пътя до село Еленка

Кметът на Община Неделино Боян Кехайов подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реконструкция на общинския път SML3181 – (SML3170 – Неделино – Крайна) – с. Еленка – мах. Стамово.

Одобрените средства по проекта са 1,7 млн лева, като строителните дейности в целия проект са на обща стойност от 3,4 млн. лева.

С реализирането на инфраструктурния проект ще се осигурят по-добри условия за живот и пътуване за жителите и гостите на Община Неделино.

Обектът е част от Списъка на инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти, който беше одобрен за целево финансиране с Решение № 711/2022 г. на Министерския съвет.

През 2022 г. за тях авансово бяха осигурени първите 50% от общата стойност на проектите, което даде възможност за стартиране на строително-монтажните работи.

Предоставянето на остатъка от необходимия финансов ресурс за довършването им беше заложено в средата на настоящата година в бюджета на МРРБ за 2023 г.

През септември т.г. започна подписването на допълнителни споразумения с част от общините за получаване на остатъчните 50% от средства за успешната реализация на проектите.

С приключването на процеса до дни всички общински обекти от одобрения от Министерския съвет списък получават 100% от планираното финансиране.

Осигуряването на необходимите средства е част от държавната политика за благоустрояването на населените места, посочиха от МРРБ.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *