С възпоменателни митинги в Момчилградско ще почетат жертвите на т. нар. възродителен процес

Със серия от възпоменателни митинги ще бъдат отбелязани в Община Момчилград мирните протести срещу т. нар. „възродителен процес“ през мразовитата зима на 1984 година и жертвите на тоталитарния режим.
Тази година се навършват 39 години от трагичните паметни събития, които промениха съдбата на България. По традиция всяка година ДПС организира възпоменателни митинги. Първият ще се проведе на 25 декември от 11 часа на централния площад в Момчилград, където е издигнат първия в България паметник на жертвите на тоталитарния режим. От 13 часа в същия ден ще се положат цветя пред чешмата-паметник в село Горско Дюлево, а от 13,45 – в село Ауста. В село Нановица е предвиден митинг от 14,30 часа. Поклонението пред жертвите на т. нар. възродителен процес в община Момчилград ще завърши пред чешмата-паметник в село Равен от 15,15 часа, а Груево – 16.00 часа.
Нека заедно се поклоним за куража и смелостта на хиляди наши съграждани и почетем паметта на нашите съграждани, дали живота си за достоен живот с рождено име, с изконна вяра, утвърдени културни традиции и майчин език, призовават от ДПС – Момчилград.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *