Общинският съвет в Ардино прие Правилник за дейността си през мандат 2023 – 2027 г.

Гюнер ШЮКРИ

Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2023 – 2027 г. приеха общинските съветници в Ардино. Решението бе взето на последното редовно заседание за годината. Дневният му ред включваше общо 36 точки. С явно гласуване съветниците определиха ръководствата и състава на Постоянните девет комисии към Общинския съвет. Общинските съветници единодушно подкрепиха предложението на кмета инж. Изет Шабан Община Ардино да кандидатства пред СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“, мярка 120 „Повишаване на атрактивността и просперитета на територията на МИГ, чрез популяризиране на културно-историческото и природно наследство“ от Стратегията за Водено от общностите местно развитие с проект „Откриване на богатствата на Ардино – забележителности, природа, вкусове“.

В хода на заседанието бе одобрена и предложената от кмета Изет Шабан нова структура на общинската администрация. Приета бе актуализация на бюджета на община Ардино за 2023 година. Местният парламент одобри още компенсирани промени между отделните обекти от поименния списък в Програмата за капиталови разходи за 2023 г.

Взето бе решение кметът на общината Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям да бъдат представители в Областния съвет за развитие на област Кърджали.

Приета бе краткосрочна програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива на община Ардино за периода 2024-2026 г., както и Програма за развитие на читалищната дейност в община Ардино през 2024 година.

Обект на гласуване бяха и обичайните разпоредителни сделки с имоти – общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове и тръжни процедури.

В края на заседанието кметът на общината инж. Изет Шабан благодари на общинските съветници за конструктивния диалог. „Изпращаме една трудна, но много успешна година. Пожелавам Ви много здраве и нека всяка следваща година да бъде по-успешна от предишната“, заяви Изет Шабан.

Общинските съветници дариха лични средства за лечението на 23-годишната Ренета Николаева Храмова от Падина, която страда от онкологично заболяване.

Преди началото на сесията, по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници, учениците от клуб „Театрално изкуство“ към СУ „Васил Левски“ с ръководител Бюлбюл Юмер поздравиха кмета на общината Изет Шабан и общинските съветници с драматизацията „Коледна доброта“. От свое име и от името на всички присъстващи кметът Изет Шабан благодари на учениците за изнесената програма и им пожела да са здрави и ученолюбиви.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *