Дънди връчи Академичен Оскар на Аграрния университет в Пловдив Възпитавайте кадри, които да остават тук, за да успяваме заедно, заяви Ирена Цакова

Нов живот

По време на церемонията  за „Академичните оскари“ Ирена Цакова, директор Разрешителни и правни дейности в „Дънди Прешъс Металс“ за България връчи престижна награда на Аграрния университет в Пловдив.

Събитието се проведе за 8-ма поредна година по повод новото издание на Рейтинг на висшите учебни заведения. Рейтингът се изготвя от Институт Отворено общество и е средство не само за оценка на университетите, но и за изграждане на политики в областта на образованието. „Дънди Прешъс Металс“ за поредна година беше партньор на събитието.

„Много се радвам, че отново съм тук и е мога да връча на Аграрен университет Пловдив първото място. И това е така, защото ние сме от ресурсния сектор – те добиват и произвеждат това, което расте, а ние добиваме това, което не може да порасте.

Бих искала да пожелая успех на Аграрния университет и на всички други университети. Да възпитават такива кадри, които да остават тук, да заемат добри позиции и с това да успяваме всички заедно“ – каза Ирена Цакова по време на връчването.

„За мен е чест и привилегия за 8-ма поредна година да получа тази награда в двете професионални направления „Растениевъдство“ и „Растителна защита“. Ние сме първият зелен униврситет в Европа. По отношение на връзката ни с минната промишленост, ние сме тези, които след края на минната дейност помагат за възстановяване и рекултивиране на почвите“ – сподели проф. Христина Янчева, ректор на Аграрен университет – гр. Пловдив.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *