Благотворителен концерт „Гласовете на Кърджали с Кеф Бенд“ набира средства за лечението на Таня и Рени 

На 23 февруари 2024 година от 18:00 ч в залата на Дома на културата – Кърджали ще се проведе благотворителен концерт „Гласовете на Кърджали с Кеф Бенд“ за набиране на средства за лечението на Таня Тончева и Ренета Храмова.

Събитието се организира от Училищно настоятелство „Пробуда“ при СУ „Петко Рачов Славейков“ и включва доброволните усилия на ученици, учители, общественици.

Идеята за концерта възниква случайно, когато победителката в 5-ти сезон на „Гласът на България“ Ния Петрова е в Кърджали по съвместни проектни дейности с училището за шампиони. Тя ще участва в церемонията „Даскеер“ на Ученическия парламент на „Славейков“ на 22.02. и ще остане още един ден, за да бъде един от изпълнителите в благотворителния концерт на следващия ден.

За по-малко от денонощие след възникването на идеята своето безвъзмездно участие потвърждават кърджалийци, участвали в различни сезони на „Гласът на България“. Мария Колева – полуфиналист в последното издание, Пламен Бонев de la Bona – финалист в сезон 7, Вера Бурмова от сезон 5, подкрепени и от гласовитата Райна Паслиева, съставляват звездната петорка вокалисти. Към тях се присъединяват и певиците на КЕФ БЕНД Мария Белева и Елица Ламбева. Всички тези имена гарантират изключителни изпълнения и зареждащо преживяване за публиката.

Организаторите на концерта изразяват благодарността си към момчетата инструменталисти от КЕФ БЕНД – Георги Стоилов, Богдан Богданов, Дичо Дичев и Ивайло Илев, които ще изнесат основната тежест и отговорност, тъй като ще бъдат през цялото време на сцената и ще акомпанират на всички вокалисти.

Цената на билета е 20 лева, защото каузата и преживяването си струват. „Смисълът на благотворителността е всички заедно да помогнем повече“, споделят младежите, които са се ангажирали с изработването на афиши, разпространяването на информацията и продажбата на билети. Те обявяват, че ще бъдат пред Дома на културата в дните 1,2 и 3 февруари от 15 до 18 ч, за да могат всички желаещи да си закупят билети и да гарантират присъствието си на концерта. Билети ще се продават и в СУ „Петко Рачов Славейков“.

Община Кърджали предостави безвъзмездно залата на Дома на културата за провеждането на благотворителния концерт. Предвижда се и базар преди началото му във фоайето, организиран от ученици и учители на „Славейков“.

Така всички събрани средства от концерта, базара и поставените кутии ще бъдат разделени поравно за лечението на Таня Тончева и Ренета Храмова. Всички участници и организатори са потвърдили участие напълно безвъзмездно, водени единствено от желанието да помогнат. Защото „Доброто започва от нас!“

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *